Home Onze School Woordje van de directeur

Woordje van de directeur

Beste ouders, toekomstige teamleden, nieuwsgierige leerlingen
 
Als directeur dien ik de waarden van onze school te belichamen. Alleen zo kan ik ook verwachten dat ons team van leerkrachten, administratie, onderhoud, ICT en vele anderen, de schoolwaarden Respect, Samenwerken, Zelfstandigheid en Leerplezier hoog in het vaandel dragen. 
 
Gelijke onderwijskansen voor iedereen, de wil om te luisteren naar elk verhaal, het respectvol omgaan met materiaal, elkaar en onze omgeving. Deze peilers proberen we als team naar elkaar en de leerlingen dagdagelijks te verstevigen. 
 
Door samen te werken met jullie, de leerkrachten, de ouders, onze partners in de gemeenschap, de zorgleerexperten, het CLB en vele anderen, komen we tot vooruitgang en wederzijds begrip. We zullen het samen moeten doen.
 
Verder is verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen doelen belangrijk. Elk lid van het onderwijsteam (dus ook de ouders en de leerlingen!) kan zijn talenten (en valkuilen) ontdekken en inzetten om zelfstandig een verschil te betekenen binnen het Kofschip verhaal.
 
Tot slot misschien wel het belangrijkste van al: leerplezier. Laat ons elke mooie maar ook een moeizame dag met een lach op het gezicht beleven. Laat ons foutjes maken en met geduld de oplossingen vinden die het beste bij ons passen. Laat ons verdraagzaam wezen en de serieuze momenten combineren met een minder serieuze, humorvolle sfeer. 
 
Dit betekent het om een Kofschipper te zijn. Ben je geprikkeld om meer te weten te komen over onze school, onze visie of heb je praktische vragen? 
 
 
Warme groeten
 
Michiel Pepermans
 
                         alt