Intranet S.G. Anker

 • Vergroot lettergrootte
 • Standaard lettergrootte
 • Verklein lettergrootte

Onze scholengemeenschap

E-mail Afdrukken PDF

WELKOM op onze webstek

> De scholengemeenschap 'Anker'

Wij vormen een gemeenschap van 8 basis-, lagere en kleutergemeentescholen uit de gemeentes Bonheiden, Duffel en Sint-Katelijne-Waver.

> Onze missie

De gemeentelijke basisscholen van Bonheiden, Duffel en Sint-Katelijne-Waver hebben een hecht samenwerkingsverband gecreëerd in de vorm van een scholengemeenschap (SG) Anker.  We willen door die samenwerking de nodige professionaliteit ontwikkelen om  kinderen kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden.  Onze scholen willen op dit onderwijsveld zichtbaar aanwezig zijn om gepast in te spelen op de huidige onderwijsbehoeften.  We streven naar kwaliteitsvol onderwijs met zorgzame leerkrachten die ervoor zorgen dat kinderen graag naar school komen, zich optimaal kunnen ontwikkelen en leren volgens hun mogelijkheden.

> Onze visie

Onze SG  Anker streeft naar :
 • Kwaliteitsvol hedendaags onderwijs met een kindvriendelijke insteek.
 • Professioneel goed opgeleide leerkrachten die onze kinderen op hun niveau gepast onderwijs aanbieden.
 • Een sterke zorgwerking en ondersteuning van de leerkrachten ten dienste van de kinderen van onze SG.
 • Onderwijs met oog voor hedendaagse onderwijsinzichten, functionele infrastructuur en technologische evoluties.
 • Een efficiënt administratief beleid uitgevoerd door degelijk opgeleide medewerkers.
 • Een professionele samenwerking op het directieniveau ter ondersteuning van alle medewerkers, rekening houdend met ieders kwaliteiten.

> Onze aanpak

Op een schooloverstijgend niveau werken wij voortdurend aan een modern pedagogisch beleid, aan administratieve samenwerking, modernisering en solidariteit. Hierdoor garanderen alle scholen continu een hoog niveau van kwaliteitsvol, toekomstgericht onderwijs.

> Onze strategische doelstellingen

 • Onze scholengemeenschap wil een forum zijn waar de scholen elkaar in alle geledingen ontmoeten. We willen een stimulerende factor betekenen in de inhoudelijke samenwerking tussen de scholen en de onderwijsparticipanten dichter bij elkaar brengen;
 • Onze scholengemeenschap wil mogelijkheden aanbieden die het werk in de scholen makkelijker en professioneler maakt en dynamiseert. Ze wil een platform en een efficiënte infrastructuur implementeren op de terreinen van administratie, het individuele leertraject, een dynamische pedagogische en didactische methode en het leerlingenvolgsysteem;
 • We willen tussen de verschillende scholen samenwerkingsvormen creëren die synergie tot stand brengen op het domein van het beleid, de didactiek en pedagogiek , waardoor we de huidige louter decretale verplichtingen van de scholengemeenschap overstijgen. We willen een voortdurende wisselwerking tussen onze acht scholen aanmoedigen om de leerlingenbegeleiding te optimaliseren.

> Laten we kennismaken...

Deze website bevat informatie over de structuur van de scholengemeenschap, informatie over alle scholen van de scholengemeenschap en pedagogische en praktische informatie voor de leerkrachten.

 

 

Hoofdmenu

Login